Bucătărie

Dacă te întrebi de ce merită să vizitezi acest sat, atunci răspunsul este scurt: bucatele noastre merită să fie gustate!

iată ce poţi gusta de pe masa găgăuzilor:

CÎÎRMA- Un tip de plăcintă coaplă în smîntînă

Ioana Spînachi găteşte aluatul pentru Cîîrma

Locum, Dioşemia, Gozlemia- sunt alte tipuri de plăcinte specifice bucătăriei găgăuze

Bulgur- mîncare caldă preparată din grîu mărunt coaptă cu miel în cuptor

Caurma- carne prăjită cu multă ceapă şi alte legume ect.

Specific bucătariei găgăuze este ardeiul şi borşul acru care serveşte ca ingredient pentru o mare parte din bucate.

Comentarii
  1. Elena spune:

    O iubesc atit pe Ioana Spinachi cit si ciirmaoa facuta de ea………………………..si iubesc foarte mult satul Baurciu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s